Към момента розовият кемпер на фондация „Нана Гладуиш – Една от 8” е обиколил 20 града, за да окаже подкрепа на жените, диагностицирани с рак на гърдата. Днес кемперът бе в Ботевград в рамките на два часа. Автомобилът бе паркиран пред магазин „Мания” в града, тъй като веригата е основен спонсор на инициативата. След Ботевград кемперът потегля към Плевен. Следват Велико Търново, Свищов, Ловеч. Подробна информация за предстоящите посещения, както и повече информация за дейността на „Нана Гладуиш – Една от 8”, може да получите от сайта на организацията: http://ednaot8.bg/.


„Кампанията в подкрепа на жените с рак на гърдата се реализира и благодарение на много дарители. Хората ни познават и подкрепят нашата кауза”, каза пред наш репортер Милена Велева. Тя е част от екипа на фондацията, отговаря за маркетинга, рекламата и организацията на събитията, свързани с дейността на фондацията.


„Розов кемпер на Една от 8“ е част от проекта „Сърдечни приятелки“, който стартира през миналата година. Дейностите, които се предлагат в кемпера, са: индивидуални информационни и практически консултации, индивидуални психологически консултации, техники за преодоляване на стреса, съвети за хранене по време на лечение, арт-терапии, групови занимания и др.


„Не водим статистика колко жени са потърсили нашата подкрепа. Мога само да кажа, че те са хиляди. Добре посрещнати сме във всеки град, чакат ни, търсят ни, осъществяват контакт с нас чрез фейсбук страницата ни, нашия сайт, по скайп. Винаги сме готови да окажем подкрепа и да отговорим на поставените въпроси”, каза още Милена Велева.