Европейски потребителски център България организира еднодневен информационен щанд, който ще отвори врати в Ботевград днес (25 септември) от 16:00 ч. Събитието се реализира в рамките на информационното турне под мотото „Вашите права като европейски граждани”. То ще се проведе между 25 и 28 септември 2017 г. След Ботевград щандът ще бъде отворен в Тетевен (26 септември), Омуртаг (27 септември) и Варна (28 септември).


Информационната кампания се провежда съвместно от европейските мрежи в България - Център за развитие на човешките ресурси, Европейски потребителски център България, Информационен център "Европа Директно: София", Enterprise Europe Network - България и Бюро Творческа Европа (офис МЕДИА).


Идеята е хората да бъдат запознати какви са правата им като потребители в Европейския съюз, как могат да си потърсят работа зад граница, а ако са студенти – да отидат на стаж и натрупат опит в друга държава. Може да се информират и как да намерят партньор за свой бизнес проект или технологично сътрудничество. Подготвена е много полезна информация, предвидени са и забавни игри с награди. При необходимост хората могат да подадат сигнал за нарушени потребителски права на щанда.


Турнето се провежда по традиция всяка есен на различни места из страната.