За поредна година Любителски театър при Народно читалище „Христо Ботев” в Ботевград участва във фестивала на любителските театри, който носи името на театралния деец Кръстьо Пишурката. Нашите театрали се изявиха на сцената в първия фестивален ден – 25 септември. Те откриха форума с комедията  „Не сме от тях” по разкази на Чудомир. Постановката е на Николай Найденов, който е и ръководител на ботевградската театрална трупа. 


„Фестивалът започна с поклонение и поднасяне на цветя пред паметника на Кръстьо Пишурката, в което участие взеха и нашите актьори”, сподели Найденов.  


В рамките на една седмица повече от 20 любителски театрални трупи от цялата страна и една от чужбина ще се представят на сцената на читалище „Постоянство” в Лом, което е и главен организатор на събитието. 


Фестивалът е с конкурсен характер. В последния фестивален ден – 1 октомври, от 20.30 часа, ще се състои церемонията по награждаването на отличените участници. 


Да припомним, че през миналата година ботевградският любителски театър грабна втора награда за постановката „Една за всички, всички за една” на вече покойния режисьор Веселин Вълков.


Нека пожелаем успех на нашите актьори и в тазгодишното издание на фестивала!