Любимите на всички актьори от сериала "Под прикритие" ще обиколят САЩ и Канада в края на октомври с постановката "Агенти". Александър Сано, Бойко Кръстанов, Ивайло Захариев, Иво Йончев, Йосиф Шамли, Роберт Янакиев, Снежана Макавеева и новото попълнение в екипа - Явор Бахаров, стягат куфарите за вълнуващи срещи с нашите сънародници отвъд Океана.След три успешни сезона и над 80 представления в цяла България, актьорите ще изминат близо 4000 километра за две седмици между градовете Монреал и Торонто, в Канада, и Чикаго, Бостън и Ню Йорк - в Щатите. Последна спирка преди заминаването им е София, където агентите ще играят на 2 октомври в театър "Театро".


Хората в цяла България ни посрещат изключително топло. Вярно е, че ни познават от малкия екран, но живата връзка носи магия, която не може да се замени дори с кино лента. Много често по улиците или след представление ни срещат българи, които живеят в чужбина, с думите "хайде, елате и при нас в Америка, например." Именно заради тези покани решихме да направим турнето," коментира инициатора на пътуването Ивайло Захариев.


"Агенти" е по пиесата "Гленгари Глен Рос", с която американският драматург Дейвид Мамет взима "Пулицър". Оригиналното ѝ заглавие е познато на публиката още и от едноименния филм от 1992 г. Родната постановка е и режисьорски дебют на Владимир Пенев, който в "Под прикритие" направи една от най-силните си роли - тази на шефа от ГДБОП Емил Попов.


На какво е способен човек, когато е притиснат до стената? Според гениалният майстор на интригата Дейвид Мамет - на всичко! Четирима отчаяни агенти на недвижими имоти са принудени да продадат и невъзможнотото, за да не бъдат уволнени от корпорацията си. В тежките времена на финансова криза в Чикаго, "отличници" и "загубеняци" имат 48 часа, за да "затворят" сделките си и да оцелеят в офисната джунгла.


Лъжи, ласкателства, подкупи, кражби, заплахи и влизане с взлом са само малка част от новите тактики на агентите. Но в света на бизнеса правилото е, че няма правила. Приятелите стават врагове, овцете стават вълци, всеки играе срещу всеки...


Датите са: 28 октомври - Торонто, 29 октомври - Монреал, 3 ноември - Чикаго, 4 ноември - Бостън, 5 ноември - Ню Йорк