Община Ботевград е получила покана от Сдружение с идеална цел „България на длан“ да бъде включена Часовниковата кула в изграждането на първия образователен културно-исторически парк у нас „България на длан - макети на открито“. Първата копка ще бъде направена на 3 март 2018 година във връзка със 140-та годишнина от Освобождението и председателството на България на Европейския съюз. Ще бъдат поставени и първите 15 макети. 


Самият парк ще бъде разположен в терен в махала Ликовци на село Видраре. Мястото бе дарено от режисьора Съни Сънински, който е инициатор и председател на управителния съвет на „България на длан - макети на открито“. 


Срещу дарение от 15 000 лева ще бъде изработен макет на Часовниковата кула, а община Ботевград ще бъде вписана в Алеята на дарителите. Освен това общината ще има възможност за два месеца да бъде домакин на експозицията „България на длан“. 


Кметът Иван Гавалюгов е внесъл предложението за участие на Ботевград в парка „България на длан“ в общинския съвет. Той предлага да бъдат отпуснати 15 000 лева от местния бюджет.