Кражбата е станала на 30 септември – събота, между 14:25 и 14:40 часа. Мъж с тъмно яке и бейзболна шапка, на видима възраст около 35-40 години, обикаля около служебния вход на зала „Арена Ботевград“. Гости, служители и спортисти влизат и излизат от залата, без да подозират за лошите намерения на „говорещия по телефона“ човек. След като теренът се „изчиства“ от хора, той се мята на последното паркирано колело до входа на спортното съоръжение и тръгва в неизвестна посока. Малко по-късно е установено, че откраднатият велосипед е на любител на тенис на маса, който е ползвал платените услуги на залата.


Колелото е марка „BYOX“ (29 инча) с бели гуми и бяла седалка. „Почти всички деца, които идват на тренировки през деня, си заключват велосипедите, но в този случай господинът явно е пропуснал да го направи“ – коментираха от ръководството на залата.  


По това време в залата са тренирали момчетата до 12 годишна възраст на треньора Николай Пеев.


Потърпевшият е подал сигнал в РУ - Ботевград. Той отправя призив: Ако някой познае лицата от снимките или видеото, да сигнализира на телефон 112 или в най-близкото управление на МВР.