„Следващата година да е по-медоносна от тази, да сте здрави, да положите всички усилия и Вашите пчели да се чувстват добре. На всички присъстващи също пожелавам здраве и да консумират повече мед, производен в нашата община”, каза зам.-кметът Борис Борисов при откриването на деветото издание на традиционния Фестивал на меда в Ботевград. Събитието уважи и Стефка Граматикова – секретар на Община Ботевград.  


Както всяка година, фестивалът започна с празничен водосвет за здраве на пчеларите и пчелите, отслужен от отец Борис. Към благопожеланията, поднесени от архиерейския наместник, се присъедини и Румен Цветков – председател на пчеларско дружество Димитър Панчев – организатор на тазгодишния фестивал на меда. 


Специална тематична програма бяха подготвили от ЦДГ „Слънце”. Малчуганите, облечени като пчелички, изпълниха танци и стихове, които прозвучаха като поздрав за всички присъстващи. За доброто настроение на пчеларите, гостите и любителите на пчелни продукти се погрижиха още градски духов оркестър „Ботевград”, ученици от ОУ „Й. Н. Вапцаров” и танцовият състав при ПГТМ „Христо Ботев”. 


„Меден фест – 2017” се провежда в рамките на три дни – 6, 7, и 8 октомври. В него участват пчелари от дружествата „Димитър Панчев”, „Димитър Панчев – 2008”, Врачеш, Скравена и Трудовец”. Те предлагат за дегустация и продажба различни видове мед – манов, липов, билков, магарешки, акациев, както и други пчелни продукти. Цената на килограм мед е 10 лева.


Красиво подредените щандове на участниците във фестивала са разположени пред магазин „Европа”.