КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ ПОДАРИ ПРАЗНИЧЕН ОБЯД НА 137 ПЕНСИОНЕРИ ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА


С песни, подаръци,  добро настроение и вкусна почерпка бе отбелязан 1 октомври  – Денят на възрастните хорa.
Събитието бе организирано на 5 октомври от Клуб на пенсионера – Етрополе и присъстваха 137 души. За да засвидетелстват уважение и признателност към хората от третата възраст, в ресторант „Етрополия” бяха дошли  кметът на Община Етрополе Димитър Димитров и зам.-кметът  Росица Христова.
Програмата откри домакинът на събитието г-жа Любка Хаджийска, която е председател на Клуба на пенсионера. Тя поздрави ръководството на Общината и присъстващите, благодари на кмета за празничния обяд – подарък от него и пожела на всички догодина да бъдат в същия състав.
„Искам да изразя своето преклонение и възхищение пред Вашето трудолюбие, мъдрост и опит. Вие сте тези, които пренасяте в днешния ден ценностите и традициите, с които сте устоявали  на превратностите на времето.
Днес ние се присъединяваме към Вашия празник и изразяваме своята признателност , уважение и обич към Вас!
Желая ви здраве, спокойни старини и да бъдете заобиколени винаги с обичта и вниманието на любимите хора!” бе поздравът на Кмета.
Международният ден на възрастните хора е учреден с решение на общото събрание на ООН през 1990 година. Целта е да се повиши вниманието към проблемите на възрастните хора и да се отдаде почит към техния принос за обществото.