Отборът на ЦСКА 1948 постигна труден успех с 4:2 над Балкан (Ботевград) в мач от 10-ия кръг на Югозападна Трета лига. Играчите на Валентин Илиев се измъчиха срещу “зелените”, но централният бранител Тони Стоичков, Емил Гъргоров и резервата Спас Спасов донесоха попаденията за “червените”, които се оказаха достатъчни за трите точки в днешния сблъсък. Головете за тима от Ботевград пък реализираха Ивелин Данчев и Ивайло Златев.


 Самият двубой очаквано започна по-добре за домакините. Играчите на Валентин Илиев контролиха играта и логично в 21-ата минута “червените” стигнаха до отлична възможност за гол, след като Емил Гъргоров шутира, но стражът на тима от Ботевград се намеси отлично и запази мрежата си “суха”.


В 24-ата минута Балкан поведе в резултата на стадион "Драгалевци". Вратарят на ЦСКА 1948 излезе неразчетено, след което се сблъска с Тони Стоичков, на правилното място се озова Ивелин Данчев, който без да се замисли вкара кълбото във вратата на "червените".


В 38-ата минута Кирил Котев можеше да изравни резултата, но централният бранител стреля право в тялото на Емил Петров. След тази ситуация "червените" продължиха да натискат, но не успяха да стигнат до голово положожение и двата отбора се оттеглиха при резултат 0:1 за тима на Иван Редовски.


В 46-ата минута Андон Гущеров пробва изстрел от пряк свободен удар, но опитът му мина далеч от целта. В 55-ата минута Хаджиниколов проби отляво и шутира много технично от дистанция, но кълбото мина на сантиметри от страничния стълб.


Все пак логичното се случи в 57-ата минута, когато Емил Гъргоров центрира от корнер. Най-съобразителен в наказателното поле се оказа Тони Стоичков, който с глава матира Емил Петров. Младият бранител се разписва във втора поредна среща.


В 69-ата минута гостите можеха да вкарат втори гол в мрежата на Бахтарлиев, но стражът на "червените" се спаси. Секунди по-късно играчите на Валентин Илиев стигнаха до второ попадение. В негов автор се превърна резервата Спас Спасов. 


"Зелените" шокираха ЦСКА 1948 в 73-ата минута, когато Ивайло Златев не се поколеба да накаже слабата игра на "червените" в защита. Радостта за футболистите на Редовски не бе дълга. Играчите на Балкан направиха груба грешка в отбрана, Йоан Маринов открадна една топка, а бранител на Балкан направи нарушение срещу младия футболист и съдията отсъди дузпа. Зад топката застана Гъргоров, който не сбърка.


Секунди по-късно Андон Гущеров проби мощно отляво и центрира на задната греда към Емил Гъргоров. Атакуващият играч технично с глава вкара втория си гол в срещата. В последните минути ЦСКА 1948 намали темпото и срещата завърши без повече голове.


 


ЦСКА 1948 - БАЛКАН 4:2 


0:1 Данчев (24) 


1:1 Стоичков (57) 


2:1 Спасов (69) 


2:2 Златев (73) 


3:2 Гъргоров (76) 


4:2 Гъргоров (77)


 Стартови състави: 


ЦСКА 1948: 1. Бахтарлиев, 27. Кикарин, 14. Стоичков, 6. Котев, 15. Стоянов, 22. Васев, 7. М. Иванов, 10. Павлов, 99. Гущеров, 77. Хаджи, 23. Гъргоров 


Балкан: 1. Петров, 4. Николов, 5. Мартинов, 5. Ботев, 18. Георгиев, 11. Влайковски, 9. Златев, 17. Бояджиев, 13. Ризов, 10. Данчев, 7. Димитров