В сряда от 18:00 GMT +2 часа  /19.00 ч. българско време/ в унгарския град Сомбатхей е втората среща от втория квалификационен кръг на турнира за Купата на ФИБА Европа между Фалко Вулкано Енегрия и Балкан. Тя ще определи кой от двата тима ще продължи в груповата фаза на турнира. Ще припомним, че миналата сряда в Арена Ботевград унгарският тим спечели първата среща с 96-95.


Днес сутринта отборът на Балкан, който е в Сомбатхей от вчера, изгледа видео от първия мач. А тази вечер направи тренировка в часа на утрешната среща в Арена Савария, която е с 3500 седящи места. Утре сутринта зелените също ще имат лека тренировка.


Със сигурност и в тази среща няма да играе Христо Захариев, който се възстановява от контузия на китката. Той не замина с тима, както и кондиционният треньор Марин Яцински. Под наблюдението на специалиста Захариев провежда възстановителни процедури. Известни здравословни проблеми за утрешния важен двубой имат Венци Петков и Игор Кесар, които са още от първата среща, но те със сигурност ще бъдат готови за реванша.


Тримата рефери на мача Фалко - Балкан са Аляксандър Сирица от Беларус, който бе един от съдиите на мача в Ботевград между Балкан и румънския Орадя, Стив Битнер от Германия и Хризостомос Шинос от Гърция.


Срещата ще бъде излъчвана чрез live stream. Ето линк:


https://www.youtube.com/watch?v=HChWlRgmVlE