След изиграването на всички срещи-реванш от втория квалификационен кръг на турнира за Купата на ФИБА Европа отборът на Балкан е с трети най-добър показател от отпадналите отбори.


След двете загуби от Фалко Вулкано Енергия, крайната разлика от двете срещи е минус 11 точки. С толкова  - минус 11, е и кипърският АЕК Ларнака. Според обявения регламент, при равенство по този показател се гледа общият брой точки в двата мача от втория кръг. Балкан е отбелязал 169 от двете срещи с Фалко /95 + 74/, докато Ларнака има 145 /60 + 85/.


С минус 1 точка най-добър губещ е израелският Бней Херцлия, втори с минус 7 е украинският Химик.


Както бе обявено, след отказване от участие в груповата фаза на три отбора, отпаднали след квалификациите за Шампионската лига - Калев Крамо от Естония, Хувентут Бадалона и шведският Лулео, техните места в групите на турнира за Купата на ФИБА Европа могат да бъдат заети от трите отбора с най-добра точкова разлика, отпаднали от втория квалификационен кръг на турнира.


Непосредствено след завършване мачовете от втория кръг тази вечер, в програмата на груповата фаза,  която се състои от 8 групи с по 4 отбора, в групите на отказалите се Лулео, Хувентут и Калев, фигурират само по три тима. Дали тези групи ще бъдат попълнени с по още един отбор, или ще бъде взето друго решение, ще се разбере по-късно от официалния сайт на турнира за Купата на ФИБА Европа.