Единайсетокласничката Даниела Братанова от Националната финансово-стопанска гимназия в София бе областен управител на Софийска област за един ден. Тя се запозна отблизо с работата на Областната администрация в рамките на инициативата ”Мениджър за един ден”. Мотото на кампанията тази година е „Вдъхнови бъдещето!“


Работният ден на Даниела започна сутринта. Тя се запозна с компетенциите и дейността на всички отдели на администрацията, след което проведе работна среща с титуляра на поста областен управител – г-н Илиан Тодоров, и с главния секретар на администрацията г-жа Мая Цанова. Пред тях Даниела сподели, че с радост ще замести г-н Тодоров в днешния ден, тъй като е впечатлена от екипа и експертизата на служителите в Областната администрация.


На свой ред Илиян Тодоров попита за интересите и хобитата на Даниела и какви планове има за бъдещата си реализация. Ученичката впечатли с многобройните сфери, които будят любопитството й, както и с това, че е изключително активна в извънкласните дейности. Областният управител запозна Даниела със задачите за деня, след което й пожела успешна работа.


В рамките на своето управление, Даниела Братанова получи отзивчивата подкрепа на служителите от Областната администрация на Софийска област, а в края на деня сподели добрите си впечатления от работната атмосфера. Неин ментор в рамките на инициативата бе Владимир Спиров – старши експерт в отдел „Регионално развитие и европейски проекти“, съобщава пресцентърът на Областната управа.