За 25 ноември 2017 година е насрочено редовно Общо събрание на Българската федерация по баскетбол. Една от точките на дневния ред гласи, че ще бъдат направени промени в Управителния съвет на БФБ.


"От БК Балкан също ще има представители на това Общо събрание на федерацията - каза председателят на УС на БК Балкан Михаил Михайлов - Едно от нещата, които то трябва да реши, е да бъдат направени промени в управителния съвет на БФБ, тъй като в последно време заваляха оставки от този ръководен орган.


Досега Балкан не е имал представител в управителния съвет на баскетболната ни федерация. Ние публично ще заявим нашето желание това да се случи. В УС има представители на клубовете Левски, Рилски спортист, Ямбол и Лукойл Академик и смятам, че е редно да има такъв и на БК Балкан.


Дали е възможно това на се случи? Това ще го реши именно Общото събрание. Ние ще изявим желанието си представител на нашия клуб да попадне в Управителния съвет. А  дали ще бъде предложен някой от нашия клуб, това вече не мога да кажа. Но ние ще заявим това наше желание."