Владимир Далаклиев остана на косъм от медалите в олимпийската категория до 68 кг на турнира от Гранд При сериите по олимпийско таекуондо, провел се от 20 до 22 октомври в Лондон.


Най-успешният български състезател в този спорт беше поканен за участие в предпоследния кръг от Гранд При сериите за тази година, в който се противопоставиха 25 те най-високо поставени в олимпийската ранглиста таекуондисти в олимпийската категория до 68 кг.


В първия кръг Влади се изправи срещу представителя на домакините Питър Лонгобарди и двамата проведоха тактически среща, в която почти до края леко предимство в точките имаше британецът. В края на финалния рунд Влади успя да надхитри противника си и поведе с минимална преднина от една точка 7 секунди преди края на срещата. Изненаданият Лонгобарди се хвърли в атака, но не успя да пласира точки и загуби срещата. Интересно е да се отбележи, че последните 2 битки помежду им Влади ги губи, но сега успя да вземе реванш.

В следващия кръг срещу нашият състезател се изправи олимпийският шампион от Лондон, 2012 г Бониля от Испания. Мачът отново протече подчертано затворен и с повишено внимание от двамата състезатели. Влади успя да поведе с една точка през втория рунд и третия рунд започна с преднина за ботевградчанина. 30 секунди преди края на срещата Далаклиев предприе атака, която беше контраатакувана от испанеца успешно и на свой ред той поведе в резултата. В оставащото време Влади предприе атаки, които бяха парирани успешно от опитния испанец и мачът завърши с успех за Бониля. Разочарованието от загубата е голямо, защото при победа  в следващите кръгове Влади щеше да се изправи срещу мексиканеца Гутиерез, когото победи на Световното първенство в Корея през тази година и това му откриваше пътя към финала на състезанието.


А в събота, 21 октомври в зала "Фестивална" битки водиха останалите състезатели на клуба, които взеха участие на международния турнир "Купа София". При кадетите ботевградските състезатели успяха да се преборят с голямата конкуренция и спечелиха отборната титла.

Шампиони в своите категории станаха Симеон Стайков, който се състезава в нова, по-горна категория до 37 кг., печелейки по безапелационен начин мачовете си срещу сърбин, двама български състезатели, а на финала отнесе молдовец с резултат 20 - 4.

Стефан Стаменов спечели златото в категория до 41 кг, след 4 брилянтни победи, като надигра и бронзовия медалист от Европейското първенство за кадети Христо Богданов.

Медалистът от последното Световно първенство за кадети - Кристиян Златев, спечели златото след три победи над своите опоненти.

При девойките кадети, жребият отреди в първата среща да се изправят една срещу друга съотборничките Никол Маринова и Християна Христова в кат. до 47 кг. Никол спечели срещата, след това взе и полуфиналната си среща, а на финала изпусна победата срещу състезателка на "Гладиатор", Дупница.

Митко Стойнов в кат. до 45 кг кадети не успя да спечели първата си среща и остана без медал.

Николай Иванов в кат. до 33 кг спечели първите си две срещи, но на четвъртфинала изгуби и също остана без медал.

При младежите в кат. до 59 кг. финалът беше "ботевградски". Илиян Стайков и Владимир Николов надиграха своите съперници, за да се изправят един срещу друг на финала, който беше спечелен от Владимир Николов със "златна точка". Илиян обаче успя да надиграе на полуфинала Димитър Кобаков от "Рамус", София, който е титуляр в националния отбор в тази категория.

При децата Никола Иванов в кат. до 33 кг спечели сребърен медал, а със същото отличие се окичи и Сашо Георгиев. Илиян Илиев завоюва бронзовото отличие, губейки на полуфинала от по- опитния Никола Иванов, а Деян Стоянов, Ники Драганов и Стефан Николов се бориха мъжки, но не успяха да се преборят за медалите.