За неотложни ремонтни дейности в отделението по хемодиализа в МБАЛ Ботевград са необходими допълнителни средства в размер на 15 000 лева. Управителят на болницата д-р Красимир Кушев е внесъл докладна в общината за осигуряване на необходимата сума. От своя страна общинското ръководство ще поиска съгласието на местния парламент за отпускането й от собствени приходи на общината. 


През април тази година Общинският съвет гласува от собствени средства на общината да бъдат отпуснати 200 000 лева за закупуване на осем нови диализни апарати и до 15 000 лева за ремонтни дейности в отделението. Втората сума обаче се оказа недостатъчна, което поражда нужда от допълнителна сума за покриване на разходите.   


Апаратите BRAUN бяха закупени чрез процедура по възлагане на обществена поръчка, проведена от МБАЛ. В момента те работят на пълни обороти. Медицинските служители са обучени от фирмата – вносител. Ремонтите в отделението се извършват през нощта и през почивните дни, се посочва в докладната записка на д-р Кушев.