Общо 47 физически лица, фирми и организации подкрепиха днес благотворителната кампания „Капачки за бъдеще”, като предадоха събраните от тях пластмасови капачки в импровизирания приемателен пункт във фоайета на НЧ „Христо Ботев 1884“ – Ботевград. Най-много са предали трите бензиностанции на „Шел България“ – Разлив, Ябланица и Тетевен. В кампанията са се включили и почти всички училища и детски градини в общината. В „Капачки за бъдеще” са участвали и няколко местни филми.


Целта на благотворителната инициатива, подета от доброволци на национално ниво, е да подпомогне закупуването на нови кувьози за болниците в малките градове на страната.


По-късно днес събраните капачки бяха натоварени в микробус, с който утре те ще бъдат превозени до национален стадион „Васил Левски” в София, където от 10 до 13 часа ще се приемат събраните количества от градовете, участващи в кампанията „Капачки за бъдеще”.


Както вече съобщихме, двама доброволци - Галя Дикова и Радослава Младенова, оказаха подкрепа на благотворителната инициативата на територията на Община Ботевград. Те информираха, че с парите от капачките, събрани през този месец, ще бъде закупен нов кувьоз за болницата в Червен бряг. Двете млади майки ще настояват пред организаторите на кампанията такъв да бъде закупен и за МБАЛ Ботевград.


Галя Дикова и Радослава Младенова: Събраните капачки са над 220 кг. Благодарим на всички, които се включиха в инициативата. Това са децата от ДГ „Славейче“ и ДГ „Слънце“, учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Ботевград, ОУ „Отец Пайсий“ - Врачеш, ПГТМ „Христо Ботев“, ОУ „Н.Й. Вапцаров“, ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Скравена, фирмите „Шел“ Разлив, Ябланица и Тетевен, „ИМИ България“ и „КиН Форест“, както и най-големия дарител физическо лице - сем. Багдатови - Сашка и Наско и много други хора, които не искат популярност.


Благодарим! Заедно можем повече! Вярваме в доброто!


Инициативата продължава. Събраните капачки могат да се предават в Дрогерия „Здраве“, ж.к. „Васил Левски“ при Сашка Багдатова.