Брандън Фортънбъри няма да може да вземе участие в днешното последно гостуване на Балкан  - на унгарския Кьорменд в група Д на турнира за Купата на ФИБА Европа. Той получи контузия по време на тренировката в деня на отпътуването за Унгария и не замина с отбора. Резултатите от изследванията, наравени ден по-късно в столична клиника показаха, че американският шутинг гард има разкъсан менискус. И се очаква до края на тази седмица да му бъде направена операция.


Със здравословни проблеми за днешната среща са и други двама от Балкан - Павел Иванов и Дейвид Хоутън.  Зелените пристигнаха в Кьорменд вчера около обяд и снощи направиха тренировка. Мачът е от 19.00 ч. местно време, или 20.00 ч. българско. В събота в мач от унгарския шампионат Кьорменд победи като домакин Залаегерсег с 81-69 и е втори във временното класиране с 5 победи и 1 загуба.


Снощи в другия мач от група Д кипърският Керавнос победи в Никозия белгийския Бейзик Фит от Брюксел с 90-77. На пресконференцията след мача треньорът на Керавнос Ливадиотис каза, че отборът му на 99 процента е в следващата фаза на турнира, което е било и тяхната цел преди началото на груповата фаза. Мохамед Абукар отново бе най-резултатен за Керавнос с 20 точки, Дейвис и Бъси са с по 15. За Брюксел, както и срещу Балкан, най-много точки отбеляза Кей Ти Харъл - 23, със стрелба 10 от 15. А литовецът Пецюкевичус има 12 асистенции.