На 03.11.2017г. в ДГ"Еделвайс " се откри изложба  под мотото "Феята природа през есента"


Официалното откриване на изложба  е последният обобщаващ етап от реализирането на ЕСЕНЕН ПРОЕКТ "ОБИЧАМ ТЕ ЗЛАТНА ЕСЕН"  в нашата детска градина. Целият проект беше съвместна продукция деца- родители- учители. Формите на взаимодействие включваха открити моменти при отворени врати, разходки сред природата, събиране на природни материали и дарове от природата и изработване на експонати за изложбата. Основната цел , която си поставихме беше-  обогатяване на възприятията, развиване на представите, стимулиране на творческото въображение и усет към красивото, формиране на екологично отношение  и поведение към природата, и изразяване на детското светоусещане за заобикалящата ги действителност чрез изкуствата в ДГ/изобразително, приложно, музикално, танцово и театрално/. Най- ценното по време на всички мероприятия беше ангажираността и пълната подкрепа на децата от страна на техните родители. Много от макетите бяха изработени и в къщи, или започнати в къщи и довършени в ДГ.
Официалното откриване на изложбата включваше - приветствие на директорката Т.Маринова и кратка, но много ефектна и стилна литературно- музикална програма. В нея взеха участие децата от четвърта подготвителна група и най- малките, превъплатили се  в мечета, зайчета ежковци, плодове и зеленчуци както и красиви есенни листенца. Декламираха се тематични стихотворения и се изпяха любими детски песнички. Танца с воалите беше зашеметяващ и грабна сърцата на всички присъстващи.
Гости на събитието бяха г-н Димитър Димитров- кмет на Община Етрополе,г-жа Росица Христова- зам. кмет на Община Етрополе , г-жа Мариана Драганска секретар на Община Етрополе и други представители на общинската администрация.Те приветстваха децата и ги почерпиха с лакомства.
Разглеждането на изложбата достави истинско удоволствие на всички. Мненията и впечатленията от деня бяха написани на есенни листа и закачени на голямото есенно дърво на входа на ДГ. Изложбата ще може да бъде посетена до 7.11.2017г. включително. Предлагаме на Вашето внимание фото сесия от днешният Празник .
Удовлетворени от всичко постигнато , реализирайки успешно Есенният Проект , екипът на ДГ"Еделвайс" е вперил поглед към предстоящият КОЛЕДЕН ПРОЕКТ. 
 Ткст и снимки: Наталия Димитрова