ПГТМ „Христо Ботев” участва с различни прояви в Световната седмица по предприемачество – 13 – 19 ноември. Старт на инициативата бе даден тази сутрин с изложение-базар във фоайето на учебното заведение. В него участват учебните компании „МК-СТАРТ“ И „SCHOOLNET“. На отделни щандове те представят резултатите от своята дейност.


„МК-Старт”  произвежда електронни изделия – светлинни реклами, табели, значки, визитници, различни видове светлинни увеселителни устройства и светлинни устройства за контрол и диагностика с по-малки размери, но с възможност за вграждане в други предмети, устройства и електронни платки, SMD платки „Мигащо сърце“ и „Усмивка“, Екипът на учебната компания е съставен от десет ученици. Техни консултанти са инж. Нина Петкова – учител по цифрова и аналогова техника и електротехника, и инж. Димитър Иванов – учител по микропроцесорна техника и приложни програмни продукти. 


Учебна компания „SCHOOLNET“ е с новосформиран екип от 13 ученици с консултанти Анелия Клечкова – учител по български език и литература, и Евгения Банкова – учител по икономически дисциплини. 


„SCHOOLNET“ подготвя и издава училищния вестник. 


И двете компании имат зад гърба си редица участия в авторитетни младежки бизнес форуми и завоювани отличия.


Програмата на ПГТМ „Христо Ботев”, посветена на Световната седмица по предприемачество, ще продължи със състезание по предприемачество. То ще се проведе днес от 13.10 часа. В надпреварата ще участват ученици от класовете 8 „б”, 8 „в” и 9 „а”. 


На 16 ноември ученици от 11 и 12 клас ще посетят Техническия университет в Габрово, където ще бъдат запознати с методите на преподаване в учебните лаборатории и с предимствата на образователна програма „Еразъм+” за обучение на студенти в чужбина.  


По повод Световната седмица на предприемачеството, възпитаници на ПГТМ ще посетят производствената база на фирма „Булсан”. Посещението ще се осъществи на 17 ноември, информираха от ръководството на училището.  


Световната седмица на предприемачеството чества своята 10-годишнина, а Джуниър Ачийвмънт България е неин домакин от самото начало. Кампанията се е развила през годините от инициатива, която вдъхновява младите хора, до събитие, в което се включват предприемачи, инвеститори, политици и обществени структури, които заедно допринасят за растежа на икономиката и културата на различните страни.


Тази година Джуниър Ачийвмънт България ще публикува успешни истории на участници в Световната седмица на предприемачеството през годините. Ако учениците са имали незабравими моменти от събитие в рамките на инициативата, могат да ги споделят като напишат кратко есе в рамките на 1 страница А4, което да изпратят на имейл viktoria.radeva@jabulgaria.org до 26.11.2017г. Най-добрите мотивации с приложена снимка от събитието ще бъдат преведени и на английски език и споделени на страницата на Световната инициатива.