На 15 ноември, сряда баскетболните фенове от Ботевград ще имат рядко случващият се шанс да наблюдават две международни срещи. И двете та от груповата фаза на турнира за Купата на ФИБА Европа.


В единия мач, който е от 20.00 ч.,  отборът на Балкан ще посрещне кипърския Керавнос. За съжаление, Балкан сам пропиля шансовете си да продължи напред в следващата фаза, след като на практика загуби три спечелени срещи. Единствената интрига е  групата зелените да се отскубнат от последното място в нея.


Балкан ще бъде без Брандън Фортънбъри, който в понеделник  претърпя операция на менискус. И според лекарите ще отсъства от игра около два месеца.


Досега Балкан няма победа в четирите изиграни срещи. Керавнос има едно поражение - при гостуването си на Кьорменд с 1 точка след продължение. В последния си мач от първенството на Кипър Керавнос победи Еносис с 69-58.


В първия мач в сряда, който е от 17.00 ч.,  Лукойл Академик приема турския Истанбул. Преди него тимът от Правец заема третото място в група Е и все още съществуват известни шансове да продължи напред. Българският шампион има две победи - и двете над Динамо Тбилиси, и две поражения - като домакин от румънския Клуж  със 73-88 и при гостуването на Истанбул с 81-69. Клуж и Истанбул заемат първите две места. Двата тима си размениха по една победа в мачовете помежду им - в Румъния Клуж победи с 90-69, а турският тим се наложи у дома си с 92-82.