Участието на звездата на българския баскетбол Александър Везенков в квалификациите за световното първенство е под въпрос, обяви селекционерът Любомир Минчев. Той обясни, че все още не се знае дали "Барселона" ще освободи състезателя.

"Има проблем с Дий Бост и Александър Везенков. Почти сигурно Бост няма да го пуснат. За Везенков имам надежди. Разговарял съм и с треньора му, но не мога да кажа дали той ще дойде", каза Минчев и изрази съжаление, че "нещата не зависят от играчите".

Президентът на българската федерация Георги Глушков също се надява на положителна развръзка. "На Копонен от "Барселона" му е отказано преди месец да участва. Ние подходихме по друг начин, да се надяваме на успех. Писахме писма до европейски комисари, посланици и министри, така че се опитахме да направим това, което можем", посочи Глушков.

Българският отбор, който спечели предквалификационната си група, изтегли добър жребий за квалификациите. Съставът започва с домакинство на Финландия на 24 ноември в Ботевград, а три дни по-късно гостува на Исландия.