Представителите на Сунг Ри Ботевград спечелиха с4 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медали от международния турнир по олимпийско таекуондо за Купата на корейския посланик. Петото издание на надпреварата се проведе на 25 ноември в зала София с участие на над 500 състезатели от България, Сърбия и Молдова.


Стефан Стаменов в кат. до 41 кг при кадетите по безапелационен начин спечели титлата в своята категория. Още в първата среща пред негосе изправи медалистът от последното европейско първенство по олимпийско таекуондо Христо Богданов от казанлъшкия "Кентавър", но ботевградският състезател не му остави никакви шансове и за втори път в рамките на месец го надигра в официални срещи.


Никол Маринова в кат. до 47 кг и Християна Христова в кат. до 44 кг  при кадетките прегазиха съперничките си и спечелиха златните отличия. Четвъртото злато завоюва Владимир Николов при младежите до 59 кг, който на финала надигра своя съотборник Илиян Стайков.


По-малкият брат на Илиян -  Симеон, изненадващо не успя да вземе златото в кат. до 37 кг  кадети и загуби финала срещу състезател на "Таекуондо Фитнес" със "златна точка". Третото сребро остана за Деян Стоянов, който се състезава в кат. до 33 кг при децата. Той спечели първите си две срещи изключително убедително, но на финала не му достигна опит  да надиграе опонента си.


С бронзовите отличия се окичиха Николай Иванов, кадети до 33 кг. и Сашо Георгиев, деца до 33 кг. Като изненада може да се приеме загубата още в първия кръг на Митко Стойнов в кат. до 45 кг за кадети. Само преди няколко седмици Митко спечели балканската титла на Балканиадата в Одрин. За бронзовия медалист от Световното за кадети Кристиян Златев не се намери съперник и по този начин клубът се лиши от сигурен медал. Без медал останаха Николай Драганов, Илиян Илиев, Никола Иванов и Стефан Николов.


На състезанието беше представен съставът на българския национален отбор за предстоящото Европейско първенство за мъже и и жени в Олимпийските категории, което ще се проведе в София, от 7 до 10 декември 2017 г. в зала " Асикс Арена". На този изключително престижен форум  България ще представят двама ботевградски състезатели - Калоян Бинев в кат до 58 кг. ще се състезава на 7 декември, а Владимир Далаклиев в  кат. до 68 кг ще излезе за двубои на 8-ми. Двамата се подготвят усилено за предстоящите срещи и ще разчитат на сериозна подкрепа от страна на българската публика по пътя към медалите.

 

Освен тях България ще се представи и от Никол Чорбанова, кат. до 49 кг., Димитър Джорджев, кат. 68 кг., Теодор Георгиев, кат. до 80 кг. и Йордан Колев, кат. до 80 кг.

 

Освен страхотни битки, зрителите в зала "София" наблюдаваха и шоуто на корейския демонстративен отбор на "KUKKIWON", който демонстрира невероятни техники и прецизност в изпълненията и разкри по блестящ начин красотата на олимпийското таекуондо.