Престъплението е извършено през изминалата нощ. Извършителите са били няколко човека. Те са пристигнали пред магазина с кола. Извадили са брадва, с която са разбили една от витрините и нахлули вътре. Останали са в магазина около две минути и половина. Задигнали са мобилни телефони, според първоначална информация. Точното количество предстои да бъде установено, както и дали са откраднати други стоки.


Това е трета кражба от магазина на Техномаркет в Ботевград. През 2014 г. от него бяха откраднати 24 лаптопа, а през 2016 - 34 лаптопа. В момента търговският обект не работи.


Областна дирекция на МВР - София: Около 2.45 часа на 7 декември в РУ- Ботевград бил подаден сигнал от диспечер на частна охранителна фирма за установено проникване в магазин на бул. „Цар Освободител“ в града. Извършен е оглед на местопроизшествието. Установено е, че в обекта е проникнато след взломяване на стъклопакет и е извършена кражба на неустановено към момента количество мобилни телефони, таблети и телефонни аксесоари. По случая е образувано досъдебно производство и предприети активни оперативно- издирвателни и процесуално- следствени действия за установяването и задържането на извършителите.