Акция по принудително изключване от водопроводната мрежа на абонати във Врачеш, които имат натрупани сметки за доставка на питейна вода, проведе днес В и К „Бебреш“. Посетени бяха 20 адреса на некоректни платци. Стигна се и до разкопаване на улици, и рязане на водопроводни тръби. По този начин бе преустановено водоподаването на трима абонати. Останалите се съгласиха да подпишат споразумения за разсрочено плащане. 


„Тези 20 абонати дължат на „В и К Бебреш“ над 5 800 лева, които са трупани с години. Многократно сме им изпращали предупредителни писма и покани за разговори. В повечето случаи не е имало никакъв отговор от тяхна страна. Вече сме принудени да прибегнем към крайни мерки - принудително изключване от водопроводната мрежа. След проведената от нас преди време подобна акция в квартал Саранск в Ботевград, се усети положителен ефект. Реално много абонати там започнаха да си плащат изцяло или частично след споразумение с нас" – информира Цветозар Гаврилов – управител на водното дружество.


Гаврилов съобщи, че следващата акция по принудително изключване на некоректни абонати от водопроводната мрежа ще се проведе на 12 декември /вторник/ в Новачене.


"Използвам случая да призова всички абонати с просрочени задължения да си платят или да сключат споразумения с нас, за да не предприемаме крайни мерки“ – каза още управителят на "ВиК Бебреш".