Продължават акциите на „В и К Бебреш“ по принудително изключване от водопроводната мрежа на абонати, които имат натрупани сметки за доставка на питейна вода.  Днес служителите на водното дружество посетиха 150 длъжници в Новачене, които живеят на три улици – „Черешово топче“, „Евлоги Георгиев“ и „Рударка“.


„На практика това са цели улици, които не са си плащали сметките от години. Разговаряли сме с тях, изпращали сме писма, няколкократно ги помолихме да започнат да си покриват задълженията към нас – без резултат. Абонатите, които ще посетим днес, дължат суми средно между 300 и 500 лева. В Новачене положението е сериозно. Сметки на длъжниците от това село надхвърлят 47 000 лева. Като се има предвид, че всеки месец в Новачене събираме такси за около 4 000 лева, излиза, че все едно цялото село не си е плащало водата почти за една година. Между другото тук разходите ни по предоставянето на услугата - доставка на питейна вода, са най-големи, защото тя се добива изцяло помпажно, на ток" – сподели Цветозар Гаврилов – управител на водното дружество.


До принудително изключване на абонати от водопроводната мрежа на Новачене днес не се стигна. Жителите на всички посетени адреси пожелаха да сключат споразумение с „В и К Бебреш“ за разсрочено плащане.


Гаврилов съобщи още, че следващата акция по принудително изключване на некоректни абонати от водопроводната мрежа ще се проведе през следващата седмица в Трудовец.