Благотворителният концерт в подкрепа на 3-годишната Йоанка от Ботевград ще се състои на 13 декември от 18 часа в зала „Арена Ботевград”, напомнят организаторите. В него ще вземат участие Орхан Мурад, Литаковска духова музика с ръководител Дейвид Христов, представителен ансамбъл за народни танци “Заря“ Правец с ръководител Ивайло Димитров, представителен ансамбъл за народни танци “Ботевград“ с ръководител Стоян Стоянов, младежки духов оркестър и мажоретен състав към Народно читалище "Христо Ботев“ – Ботевград. Входът е пет лева. Събраните средства ще бъдат използвани за лечението на детето. Който има възможност, може да дари по-голяма сума.


Лечението на 3-годишната Йоанка в турска клиника дава видими резултати и тя има значим напредък. Голяма част от необходимите средства бяха събрани чрез благотворителни инициативи, най-голямата от които бе баскетболният мач #Играем за Йоана с участието на видни баскетболисти от няколко поколения.


За да завърши курсът на лечение, са необходими още 17 000 долара, но семейството не разполага с тези средства. Затова в подкрепа на момиченцето ще се проведе благотворителен концерт под наслов #Пеем и танцуваме за Йоана. 


Родителите на момиченцето предварително поднасят своята сърдечна благодарност на всеки, който подпомогне нейното лечение. 


Припомняме: Йоана е родена недоносена в седмия месец. Тя получава кръвоизлив в мозъка, а след това хидроцефалия. Поставена е била в кувьоз в продължение на два месеца. Поставят й шънт. След няколко месеца се оказа, че вследствие на кувьоза и хидроцефалията са атрофирали частично очните й нерви, поради което тя не може да вижда.


 


За набиране на средства е открита и дарителска сметка, която публикуваме:


 


Първа Инвестиционна Банка


 


IBAN: BG32FINV91501317009581


 


BIC: FINVBGSF


 


Титуляр: Йоана Цветославова Нанова


 


Pay Pal: helpyoana@abv.bg