Синдикатът на българските учители обяви кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов за най-добър социален партньор в областта на образованието.


С приза организацията изразява признателността си за приноса на Гавалюгов за развитието и усъвършенстването на социалното партньорство между местната власт и учебните заведения. Кметът получи грамота и плакет, като бяха изтъкнати усилията на общинската администрация за подобряване на инфраструктурата и сградния фонд на училищата, материалната база и квалификацията на учителите в общината, както и сигурността на децата, стимулирането на техните личностни качества и заложби.


Наградите бяха раздадени по време на 37-то годишно събрание на организацията в парк-хотел Москва. Тържеството водеше председателят на Синдиката Янка Такева, а призовете бяха връчени от министъра на образованието Красимир Вълчев, генералния секретар на Европейската комисия по образование Мартин Ромер и президента на КНСБ Пламен Димитров.


Това е пореден висок приз за Иван Гавалюгов в областта на образованието, след като в края на м.октомври т.г. беше отличен за победител в категория „Иновации, наука и образование“ на конкурса „Кмет на годината 2017".