Исторически музей-Правец ви пожелава: Весели празници! Нека магията на святата Коледна вечер влезе в дома ви и донесе здраве, мир и благодат! Нека тези светли празници положат началото на една нова година, в която здравето, щастието и успехът са Ваши постоянни спътници.


Исторически музей - Правец има удоволствието да ви покани на традиционната Коледна кулинарна изложба с ястия, характерни за трапезата на празниците Игнажден, Бъдни вечер, Коледа и Нова година. Вкусните гозби ще бъдат приготвени от музейните работници със съдействието на местни хора и ученици от ГПЧЕ „Алеко Константинов“- Правец с ръководител Цветан Милев. Социалният патронаж в Правец, служителите от детските градини „Здравец” и „Индира Ганди” в Правец също ще се включат в приготвянето на традиционната празнична трапеза.


Изложбата ще бъде открита на 19 декември 2017 г. от 17:30 часа в залата на Исторически музей - Правец. 


Нека се съберем всички заедно около коледната трапеза и съпреживеем мигове на топлота и разбирателство, да си пожелаем здраве и хубави неща за новата 2018 г. Очакваме Ви!


Исторически музей - Правец напомня на всички жители и гости на града, че все още може да видят гостуващата изложбата „Алкохол и Амбалаж” на Исторически музей Горна Оряховица, както и експозициията „България на длан” – 3 D-макети на най-известните културно-исторически сгради, паметници и знакови места в България.


Музеят ще работи в празнични дни, с изключение на 24 декември (Бъдни вечер), 31 декември и 1 януари (Нова година), с работно време 09. 30-17. 30 ч., а Музейният комплекс с родна къща на Тодор Живков е с работно време 9.00-17.00 ч., като на 31 декември ще работи до 13.00 часа. На 1 януари 2018 г. (Нова година) няма да бъде отворен за посетители, съобщават от ръководството на музея.