Днес, 22 декември 2017 г., от 16.00 ч. в Библиотека „Иван Вазов“ към НЧ „Христо Ботев 1884” ще се проведе награждаването на участниците в първият конкурс от инициативата Ботевград – първият уикиград в България.


По време на първия етап от създаването на WikiBotevgrad са написани 30 статии за обекти, личности, история и природа в община Ботевград. Освен на български, някои статии бяха преведени и на английски и френски език, което ще даде възможност тази информация да достигне до повече хора по целия свят. С голямо значение са и снимките, които илюстрират съдържанието в Уикипедия. В тази първа част бяха получени над 350 снимки и аудио файлове от територията на община Ботевград. Общо участниците са над 20 души. Повечето от тях пишат в Уикипедия за първи път. 


Жури, включващо редактори от уикипедия, университетски преподавател и представител на община Ботевград в състав: Вася Атанасова, Десислава Алексова, Диана Гешева и Спасимир Пилев определи победителите, които ще бъдат обявени при награждаването.


Освен победителите в двата конкурса, всеки участник ще получи специална грамота и малки награди за приноса в изграждането на първия уикиград в България.