Дали заради сравнително топлата нощ, дали заради традицията или за нещо, което витае във въздуха при посрещането на Нова година, е трудно да се определи, но...в тази новогодишна нощ централният площад в Етрополе се напълни с народ.
При това все млади хора.
Другото, което направи впечатление е липсата на спорадичните гърмежи от пиратки и други пиротехнически средства. От година на година този начин на изразяване на радостта от настъпването на Новата година се изоставя. Така беше миналата, та дори и по-миналата година. Тази тенденция се запази и за тази година.
Духовата музика допринесе за повишаване настроението на площада.
С празнично слово заместник-кметът Свефан Борисов се обърна към присъстващите, а чрез тях и към жителите на цялата община.
И, за да достигнат пожеланията до повече хора, тази година качваме цялото слово:


СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ,
УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
ЧЕСТИТА НОВА 2018 година!
В този празничен момент изпращаме 2017 година, която бе година на редица нови начала, на надежди и очаквания. Благодарение на съвместните усилия на граждани, институции и бизнес, успешно работихме в името на общата цел — доброто и просперитета на Община Етрополе.
Векове наред народът ни е посрещал Нова година с надежда за по-добър живот, за късмет и справедливост, за плодородие и здраве - "колкото зърно по полето, толкоз здраве и берекет в тази къща" - често ще повтарят тези дни сурвакарите.
Нека бъдем силни и упорити в осъществяването на своите планове и в същото време — със съчувствие, искрена и реална подкрепа към хората, които се нуждаят от това. Нека в светлата празнична новогодишна нощ отворим душите си за повече доброта, човешка топлина и обич.
Скъпи приятели,
Вярвам, че през Новата 2018 година с Ваша подкрепа ще продължим да развиваме и подобряваме живота в нашата Община. Желая Ви кураж, сили и вяра за по-добър живот, защото от опита си се учим как да преодоляваме трудностите.
С надеждата за по-добри дни и с пожелания за здраве, щастие, благополучие и изпълнени мечти за всеки един от Вас, за всеки дом, за всяко семейство в Община Етрополе, посрещаме Новата година!
От името на Кмета Димитър Димитров и ръководството на Община Етрополе, желая от сърце на всички жители на Общината новата година да бъде мирна, благодатна, изпълнена с повече успехи, много радост и сполуки!
Да ни е честита Новата 2018 година!


Четириминутна феерия от фойерверки осветиха небето над Етрополе.


От Етрополската секция на botevgrad.com също ви честитим Новата 2018 година!