След оттеглянето на генералния спонсор Лукойл, Академик ще се стреми да заработи по модела на сръбската машина за таланти - Мега Бемакс. Това заяви Сашо Везенков, който остава начело на проекта в Правец, където ще се разчита изцяло на млади и талантливи играчи, по подобие на примера на Мега.

Тимът от западната ни съседка е ръководен от един от най-авторитетните баскетболни агенти - Мишко Ражнятович, като е извествен с това, че дава път в професионалния спорт на млади играчи от региона. От 2014 година насам общо осем играчи на клуба попадат в Драфта на НБА, а към днешна дата трима от тях играят при най-добрите. Това е първото нещо, с което сърбите са известни, а след това идват и екстравагантните цветове и дизайн на екипите им.

Сега към Правец поемат седем от младите играчи, подвизавали се в Левски 2014 - Александър Милов, Лъчезар Димитров, Иван Алипиев, Николай Михайлов, Марин Маринов и Кръстан Кръстанов. Очаква се през лятото почти всички те да бъдат основна част от младежкия национален отбор, а до края на сезона ще се обиграват заедно в Академик.

Везенков бе категоричен, че в Правец има всички необходими условия, за да могат младоците да се развиат по най-добрия възможен начин и категоризира начинанието като "мегапроект". Треньор на отбора на "студентите" остава Георги Давидов, а отблизо с талантите ще работи и легендарния Петко Маринов.