Шефът на ОСК Левски Бранимира Цветанова обяви, че няма интерес от страна на съществуващия баскетболен Левски към обединение с нововъзникналия Левски Лукойл. В момента съществуват два клуба на сините, като този на Юлия Боянова има представители само при юношите.

“Никой от Лукойл не е говорил с ОСК Левски или пък с президента на баскетболния Левски за обединяване. Сливане на Левски с Левски 2014 не се предвижда.


Ситуацията дори е забавна. Представете си, че сега ние поискаме да направим тим Лукойл Академик и да кажем, че сме еди-колко си пъти шампиони на страната. Може да го направим, но няма да отговаря на истината, нали така?


Левски не е закрит, че да се говори, че Левски 2014 е негов наследник и взема титлите му. В този ред на мисли разбирам болката на Любомир Минчев. Той каза, че Левски 2014 не е неговият Левски, и е прав.

От друга страна, аргументът дали той има висше образование или не, няма никакво значение в случая. Не е нуждо да си висшист, за да знаеш, че си има съществуващ Левски. В интерес на истината пожелавам успех на Тити Папазов и Левски Лукойл. Дано някога този клуб достигне успехите на Левски”, коментира Цветанова пред "Тема Спорт".

От ОСК Левски разкриха, че ще се опитат да направят мъжки отбор Левски и с любопитство очакват към кой клуб ще се обърнат феновете.

Президентът на Лукойл Валентин Златев призна през миналата седмица, че не е запознат с казуса, но прегърна идеята да му се сложи край, като се обединят двата баскетболни клуба с името Левски.