От днес БК Балкан прекрати договора си с Девин Брукс и подписа с друг негов сънародник. Името на новия баскетболист е Джордън Калахан, той е играч на позиция 1. А Девин Брукс ще продължи кариерата си в Ливан.


Джордън Калахан е на 27 години и е висок 184 см. Има голям стаж в европейския баскетбол, включително и в отбори от Шампионската лига, като белгийския Антверп Джайънтс и полските Анвил Влоцлавек и  Роса Радом. Миналия сезон бе в тима от ВТБ лигата - руския Парма.


Като колежанин изиграва 116 мача с отбора на университета Tulane от Ню Орлиънс и в последната си  година в него подобрява рекорда за отбелязани тройки в неговата история.


Първия си професионален договор подписва в първенството на Полша за сезона 2013-2014 с тима на Котвица Колобжег, за който в 16 мача има по 15.8 т и 3.6 асистенции. Същия сезон - февруари 2014, е привлечен в друг полски тим - Анвил Влоцлавек, за който изиграва 19 мача с 14.9 точки, 3.6 борби и 4.2 асистенции. Следващия сезон прминава в трети полски отбор - Роса Радом, и показателите му с него в Шампионската лига са 9 мача с 12.8 точки и 2.1 асистенции.


През 2015-2016 играе в Германия за Карлсхайм Мерлинс от Байройт д 34 мача и 11.4 точки и 4.4 асистенции. След това отива в руския Парма Перм, а за последно игра в първенството на Катар.


Очаква се Джордън Калахан да пристигне в Ботевград в петък. Вече са подадени документите му за картотекиране и се очаква да дебютира със зеления екип още тази събота при домакинството на Спартак Плевен.