Община Ботевград спечели дело срещу Министерството на регионалното развитие и благоустройството. То е за наложена от страна на ведомството финансова корекция в размер на 43 969 лева по спечелен и реализиран проект на общината: „Изграждане, реконструкция и ремонт на брегоукрепващо съоръжение на река Рударка и река Новаченка”, финансиран от ОП „Регионално развитие”. Парите са преведени на общината в края на миналата година – над 55 000 лева, които включват, освен финансова корекция, начислени лихви и разноски по делото. 


Делото е продължило почти четири години. Заведено е през 2013 година, като тогава общината е ползвала услугите на покойния вече адвокат Цено Цеков. На първа съдебна инстанция обаче – Софийски градски съд, то приключва в полза на ответната страна – МРРБ. Общината обжалва решението пред Софийски апелативен съд, което остава окончателно, след като Върховен касационен съд не допуска касационното обжалване от ответника. Пред втората съдебна инстанция община Ботевград е представлявана от адв. Христо Якимов. 


Община Ботевград оспорва в съда наложени финансови корекции и по други проекти, реализирани по време да предишното общинско управление – за изграждане на двата центъра  от семеен тип /58 794 лева/, за изграждане и механизация на регионалното депо за неопасни битови отпадъци /379 432 лева/; за развитие на туризма, по който бе извършено преустройство на бившата съдебна палата в музей и възстановяване, консервация, опазване и реставрация на крепостта „Боженишки урвич” /над 920 000 лева/ и други. Делата по изброените казуси все още не са приключили.