Баскетболистите на Балкан очаквано се класираха за полуфиналната фаза на турнира за Купата на България, след като тази вечер победиха като домакини Академик и във втория четвъртфинален мач с 94-61. Първата среща преди седмица в Правец отново завърши с успех за зелените с 84-53.


В полуфинала, който също се играе в два мача при разменени домакинства, съперник на Балкан ще бъде Левски Лукойл. Днес той се наложи над Черно море Тича и при гостуването си във Варна със 70-63.


В другия полуфинал ще се срещнат Академик Бултекс 99, който днес спечели и гостуването си на Берое с 81-79, и Рилски спортист, победил за втори път Ямбол, сега със 106-74.


В днешния мач за Балкан не играха Павел Иванов и Девон Уошингтън, които имат известни здравословни проблеми. Петима отбелязаха десет и повече точки. Най-резултатен с 21 отново, както и в първата среща, бе Игор Кесар. Христо Захариев отбеляза 17, като има 6 борби, 6 асистенции и 5 пресечени паса. Дейвид Хоутън направи дабъл-дабъл от 16 точки и 11 овладени топки. По 14 вкараха Алекс Илиев и Джордан Калахан, който игра 23 минути. С 8 точки е Радослав Кочев, Здравко Христов добави 4.


За младия тим на Академик топреализатор стана Александър Милов с 18 точки, той взе и най-много борби - 7. Другият с двуцифрен точков актив е Иван Алипиев, който вкара 13.