Българският национал Александър Везенков остана без треньор в клубния си отбор Барселона. Договорът на Сито Алонсо бе прекратен днес, като това бе оповестено чрез съобщение на официалния сайт на каталунците. Роденият в Мадрид треньор застана начело на “блаугранас” преди настоящия сезон, подписвайки за две години, но изключително непостоянното представяне на отбора под негово ръководство доведе до този ход.

“Клубът желае всичко най-добро на лично и професионално ниво на Сито Алонсо и му благодари за отдадеността и професионалното отношение към първия отбор и академията на Барселона”, написаха каталунците като добавка към съобщението за раздялата между двете страни.


Испанецът води Барса в общо 40 мача в Лига АСВ и Евролигата, записвайки 19 победи и 21 загуби. Балансът му в местното първенство е 12-7, а в Европа - 7-14.

Ролята на Везенков в ротацията на Алонсо бе изключително странна и българинът дълго време бе извън групата за мачовете, а след завръщането си бе в основата на победната серия на своя тим. След това обаче последва ново “изгнание”, а сега българското крило ще има нов треньор, чието име все още не е известно.

Сега начело на представителния отбор на Барса застава досегашния наставник на "Б" отбора - Алфред Хулбе, който ще бъде временно решение.