В момента освобождават Владимир Атанасов от длъжността директор на Дирекция „Бюрото по труда" - Ботевград. Това става в присъствието на директора на Регионалната служба по заетост Полина Маринова и главен експерт „Човешки ресурси” към същата служба. 


Владимир Атанасов потвърди информацията, че го освобождават от длъжност. Той каза още, че ще коментира мотивите, след като се запознае обстойно с тях. 


Обърнахме се за повече информация към директора на Регионалната служба по заетост, но тя категорично отказа да обяви причините за освобождаване на Владимир Атанасов. Получихме насока от г-жа Маринова да поискаме информация чрез пресцентъра на Агенцията по заетостта, което ще направим още днес. 


По неофициална информация атаките срещу досегашния директор на Бюрото по труда са започнали през миналата година. Дори в края на 2017-та, на 29 декември, му е било наложено първо дисциплинарно наказание, което той е обжалвал в съда. Вчера то е било отменено от правораздавателния орган. На този етап също няма официална информация защо е бил наказан Атанасов.  


Владимир Атанасов е начело на Бюрото по труда от 13 години. По време на неговото управление Дирекцията в Ботевград бе награждавана неведнъж. През 2008 год. местната структура на Агенцията по заетостта беше първенец в областта по изпълнение на показателите от Плана за действие за първите девет месеца на същата година. През 2011 год. самият Владимир Атанасов бе отличен за цялостен принос към Агенцията по заетостта. През 2014 год. Дирекция "Бюро по труда" - Ботевград бе класирана на второ място в страната за „Най-добра реализация на цялостната дейност” за съответната година. През 2015 год. Дирекцията бе обявена за първенец в страната и отличена с почетна грамота и плакет. Това стана на поредния форум „Работодател на годината”. 


Владимир Атанасов е носител на почетни медали на общините Ботевград, Правец и Етрополе за усърдна работа за увеличаване на трудовата заетост в района.