В събота, 10 февруари от 16.30 ч. е дербито на 18 кръг на НБЛ между Балкан и Рилски спортист. Това е последната среща от второто завъртане в редовния сезон на лигата. Двата отбора заемат първите две места във временното класиране. Начело е Балкан с 12 победи и 3 загуби, тимът от е втори с една победа по-малко и една загуба повече - 11 на 4.


 На полувремето от БК Балкан организират игри с публиката. Късметлиите ще могат да получат артикули от фен-магазина на клуба.


Мачът е важен за Балкан, тъй като при победа на зелените те ще увеличат преднината си пред своя съперник и ще изравнят баланса между двата тима. Ще припомним, че в първия мач помежду им, игран на  в Самоков на 10 декември балканци претърпяха тежко поражение с  15 точки разлика - 86-71.  Ако утре Рилски спортист отново спечели, то той ще има предимство пред Балкан при равенство в точките. И ще го измести от първото място, като това ще означава и домакинско предимство в третото завъртане.


Миналия кръг зелените постигнаха категорична победа при гостуването си на Левски Лукойл с 86-63. Но утрешната им среща с Рилски спортист ще има друг заряд и Балкан трябва да излезе пределно концентриран срещу обиграния тим от Самоков. Миналия кръг Рилски спортист почиваше, а вчера постигна лесна победа в Балканската лига над албанския Тирана.