Веднага след първата полуфинална среща в Универсиада от Балкан подадоха контестация, спазвайки изискваните за целта 15 минути след края на мача. Това съобщи президентът на БК Балкан Михаил Михайлов.


Контестацията е от две точки. Първата, която е основна, е, че е недопустимо игралното време да се измерва първо с телефон, а след това с хронометър. Това стана в началото на мача и след втората част, когато се развали електронната измервателна уредба. Именно в този период на това ръчно измерване бе постигната и голямата разлика в полза на домакините.


Другата точка в контестацията е, че на агитката на Левски Лукойл бе даден микрофон.  А това е забранено от правилника. Този микрофон се  използваше за всевъзможни призиви към домакините и нямаше как да не повлияе върху играта на Балкан.


На базата на тези две точки от контестацията от БК Балкан искат преиграване на срещата. Документът бе връчен на дежурния представител Любомир Амийорков. А по правилник той трябва да го внесе утре до 12.00 ч. в БФБ, под чиято егида се провежда надпреварата за Купата на България.