Тази вечер общинските съветници отхвърлиха предложението в терена до механа „Самунджиево” да бъде поставена постройка, която да се използва за молитвен дом на Евангелската Петдесятна църква. Мястото е предложено от общинската администарция, като преди това е обсъдено от специалистите от техническа служба  и главния архитект на общината.
Нито една от постоянните комисии в общинския съвет не е приела предложението и това бе съобщено в началото на обсъждането в пленарната зала. 
Тихомир Найденов  от името на комисията по териториално развитие и екология направи предложение да се предложи друг общински терен.
Николай Велков заяви, че живеещи в района на механа „Самунджиево” са го потърсили, за да изразят несъгласието си  в пространството зад жилищия блок да има Евангелска църква.
Йордан Йорданов припомни, че в Ботевград Евангелска Петдесятна църква е имало на мястото на Сариевския блок. Тя е била съборена заради строителството на блока, а след това не е предложено ново място за храм. „Тези хора заслужават да имат молитвен дом. Не мисля обаче, че предложеният терен е подходящ” – заяви Йордан Йорданов.
Георги Георгиев предложи три терена, които според него са подходящи за храм на Евангелската църква:  до Мелницата срещу автогарата, /който се оказа частен терен/; до  игрището на улица „Хаджи Димитър” и „Хан Аспарух” и на кръстовището на „Патриарх Евтимий” и „Цар Самуил”.
Думата бе дадена на пастор Цветомир Михайлов. Той посочи, че Евангелската Петдесятна църква има 100 годишна история в България, а в Ботевград има последователи от 19 години. „Искаме само 100 квадратни метра. Те се намират на 18 метра от жилищния блок, в момента мястото е потънало в кал. Ние ще го облагородим, ще поставим и детски съоръжения в градинката” – изтъкна пастор Михайлов пред съветниците. „Всички сме християни, не ни лишавайте от молитвен дом” – заяви той.
По предожение на Коцо Коцов съветниците гласуваха да възложат на кмета Иван Гавалюгов да създаде комисия, която да предложи ново място за преместваемата постройка, която ще служи за храм на Евангелската Петдесятна църква.