Народно читалище “Христо Ботев“ и представителство на Съюза на българските художници в Ботевград организират изложба на творби от Пети форум “Малки графични форми“. Тя е по повод Националния празник на България – 3-ти март. 


Изложбата официално отваря врати на 1 март от 17 часа във фоайето на читалището и ще гостува до 20 същия месец. Тя ще бъде на разположение на желаещите да я посетят всеки ден от 10 до 17 часа, включително и в празничните дни. 


Една от най-популярните и традиционни изяви на секция “Графика и илюстрация“ към СБХ е именно Форум “Малки графични форми“, подкрепен от галерия “Арт Алея“, реализиран и със съдействието на галерия “Финес“. Избрани творби от Форума ще бъдат показани в Ботевград.


Форум “Малки графични форми“ представя съвременните тенденции в графичното изкуство – от класическите техники на офорта до акватинтата, сухата игла, прегето, мецотинтото, сухия печат, литографията, дигиталния принт и смесени техники. 


В изложбата със свои творби участват автори като Иван Нинов, проф. Буян Филчев, доц. Десислава Христова и други наши майстори-графици. 


В изложбата ще видим и творбите на удостоените с големи награди автори Стилян Стефанов, Майя Чолакова и други познати имена на творци. 


Организаторите солидаризират тази изложба с инициативата на галерия “Аросита“ – “Само за фенове“, насочена към ценителите и колекционерите. Това съобщи Володя Казаков – председател на СБХ Ботевград.