Днес, по повод Международния ден на жената, Историческият музей в Етрополе организира за седма поредна година изложба на гоблени, която са нарекли „Магия и реалност”.
За седма година, защото първата изложба е открита през 2012 година. От днешните 18 жени има няколко, които са участници още от първата изложба.
Между днешните е и 13-годишната ученичка Иванка Йотова. Нейният гоблен „Лъвска глава” вместо с конци е с нов начин на изработване – с паети, други 3, т.н. диаментени гоблени, са с маниста и 1 – с прилепени панделки. 
В изложбата са представени 58 гоблена от 18 гобленарки:
1. Павлинка Христова Стаменова 
2. Марияна Енчева
3. Ивана Йотова 
4. Весела Цанова 
5. Цанка Цолова   
6. Стела Кръстанова Радкова
7. Връбка Стефанова
8. Гергана Цакова
9. Иванка Павлова 
10. Миглена Петкова
11. Веска Кубетска
12. Райна Пушкарова
13. Цонка Червенкова
14. Николина Цветкова
15. Павлинка Григорова
16. Снежана Асенова
17. Савина Григорова
18. Сияна Манчева
Повече от 2/3 са за първа година.
При откриване на изложбата директорката на музея Наталия Цветкова благодари на тези жени за тяхното усърдие, талант и търпение, и най-вече за желанието да представят своите произведения на станалата вече традиционна изложба.
„Днешната изложба нарекохме „Магия и реалност” и е седмата от 2012 година насам. Вие пренесохте уюта, топлината, красотата  от вашия дом в Историческия музей на Етрополе.
Убедена съм, че всеки посетил изложбата ще остане очарован от хармонията на багри и сюжети на вашите шедьоври.
Пожелавам ви здраве, да продължите да дарявате любов, топлина и вдъхновение, за да ни радвате и през следващите години със своя талант.”
След което всяка една от участничките получи по едно осмомартенско цвете и медальон с минерал за късмет.
Росица Иванова – началник-отдел „Социална политика, спорт и туризъм” към Общинска администрация също поздрави участничките в изложбата.
Изложбата е открита за посещение до 31 март т.г.