Граждани в пенсионна възраст от община Ботевград гостуваха на областния управител на Софийска област Илиан Тодоров и му благодариха за осигурената почивка във вилата на областна администрация в Боровец, съобщават от Пресцентъра на областната управа. 


Те изразиха своето задоволство от прекараното време и пожелаха социалната политика на Тодоров по отношение на пенсионерите да продължи. 


Областният управител получи подаръци с пожелания да му носят здраве и късмет.


Гражданите споделиха и някои от тревогите си, свързани с родния край и духовното му развитие. Те поискаха съдействие от Тодоров за осигуряване на човек да се грижи за манастира в с. Скравена, който е туристическа забележителност. 


В отговор областният управител пое ангажимент да разговаря с ловчанския митрополит Гавриил, за да се намери най-доброто решение за светата обител. 


Осигуряването на почивка на гражданите в пенсионна възраст от Софийска област е част от  последователните инициативи на областния управител Илиан Тодоров за инвестиции в социални дейности за подобряване на живота и здравето на гражданите от областта.