Проблеми с хакерска атака отложиха с близо десетина дни гласуването за избор на играчи в Мача на звездите, който ще се състои на 22 април в "Арена Ботевград", съобщиха организаторите. Буквално часове преди вотът да тръгне в интернет страницата www.all-star.bg, недоброжелателни фенове са успяли да пробият сигурността на анкетата и да "инсталират" малко над 300 гласа. Макар повечето от тях да са разпилени за различни играчи и отбори, ИТ специалистите на "СпортЛаб" са различили и ясна тенденция в наслагването на вот за представители на определен отбор.


 За да се преодолее слабостта в сигурността, организаторите отложиха старта на гласуването за 14 март. Продължителността му ще бъде точно 10 дни, като непосредствено след края му ще бъдат обявени и резултатите. Изборът, който феновете правят е за 20 играчи - по 10 българи и чужденци, които ще бъдат разпределени в двата отбора. Останалите четирима състезатели ще бъдат квота на треньорите и организаторите от "СпортЛаб", Национална баскетболна лига и Българската федерация по баскетбол.


 "Извиняваме се на най-нетърпеливите фенове, че не успяхме да спазим първоначалния срок за старт на вота, но предпочетохме да не си правим експерименти. Едно опорочено гласуване щеше да е много по-лошо за събитието от забавянето във времето. До датата на Мача на звездите има почти месец и половина, така че няма да имаме проблем да направим успешна кампания", коментира Стефан Августинов - организационен директор на състезанието.


 По решение на организаторите, в списъка за гласуване са включени и новите имена в отборите - бившият капитан на националния отбор Филип Виденов, както и новите чужденци на Левски Лукойл и Берое.


 За годишнината организаторите предвиждат няколко изненади за феновете, които ще включват музикална програма с популярен сред младежите изпълнител, специални шоу елементи, много награди. Ще бъде спазена традицията да има и допълнителен демонстративен двубой по време на събитието, който ще се проведе в подкрепа на започналата през 2015 година кампания "Аз обичам баскетбола" - целяща България да спечели домакинство на една от групите на Европейското първенство по баскетбол за мъже през 2021 година. Няма да се мине и без традиционните конкурси за забивки, тройки и умения.