Отборът на Балкан постигна максимума от двете поредни домакинства тази седмица. След като в сряда в среща от отложения 19 кръг зелените разгромиха Миньор Перник с 4-0, днес в мач от редовния 21 кръг се наложиха и над Пирин Разлог с 1-0.


Двата отбора започнаха крайно предпазливо и разчитаха на грешки на съперника. Първи допуснаха такава гостите от Разлог и балканци се възползваха по-най-добрия начин от нея. При центриране  от пряк свободен удар в наказателното поле на Пирин защитниците и вратарят не играха добре и включият се в атака бранител на Балкан Цветослав Ботев вкара с глава засече топката за 1-0.


Много спорове възникнаха в 60-та минута.  При една атака на Балкан Ивайло Златев направи прострелно подаване и ударът с глава на връхлитащия Ивелин Данчев спря в мрежата зад вратаря. Страничният рефер обаче вдигна флаг за засада  и попадението не бе признато.


До края на срещата домакините парираха усилията за  отбелязване на гол от Пирин Разлог и след последния сигнал на рефера се радваха заслужено.


След двете поредни победи Балкан събра 25 точки. И се изкачи с две места по-нагоре в класирането - на 13-то. След него са Рилски спортист с 22, Пирин ГД с 19, ОФК Елин Пелин със 17, Германея с 16 и последен Ботев Ихтиман с 11. Пред Балкан на 12-то място с точка повече е Чавдар Етрополе.


В следващия кръг Балкан гостува на Германея Сапарева Баня, който в последните два кръга победи като гост Марек , а днес също като гост направи равен в Банско.


Всички резултати от днешния 21 кръг: Хебър - Чавдар Етрополе 2-1, Миньор Пк - Ботев Ихтиман 2-0, Сл. герой - ОФК Елин Пелин 4-0, Банско - Германея 1-1, Рилски спортист - ЦСКА 1948 0-1, Марек - Вихрен 2-1, Септември Симитли - Беласица 3-1, Пирин ГД - Свобода Пещера 1-3.