Компанията стартира атрактивна стипендиантска програма за ученици от Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи


ИТ компанията Kaufland Service създава атрактивна стипендиантска програма за ученици от Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в гр. Правец. 59 ученици имаха възможността да демонстрират възможностите си по време на първата Kaufland ИТ Олимпиада, която се проведе на 22 март 2018 г. в гимназията.


Петима участници с най-висок резултат от олимпиадата ще получат годишна стипендия, предоставена от Kaufland Service. 


Паралелно с финансовата подкрепа, програмата дава допълнителни възможности за най-мотивираните ученици. Компанията улеснява професионалното им развитие и реализация чрез консултиране, менторство, стаж по специалността и възможност за работна реализация веднага след завършване на гимназия. Стипендиантите ще имат възможност да посещават специализирани професионални уъркшопове по SAP, Mobile, Data Science, SQL & IT Security, организирани от Kaufland Service.


Участие в олимпиадата взеха ученици от всички класове в професионалното училище. Компанията акцентира на програмиране на Java, но задачите можеха да бъдат решени на всеки обектно-ориентиран език, в който учениците се чувстват силни. Резултатите ще бъдат преглеждани от тричленно жури в състав - Трифон Трифонов, директор на Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи, и трима от най-добрите професионалисти в областта на Java решенията и мобилните приложения - представители на Kaufland Service.