Състезателят на СК "Сунг Ри Ботевград" Калоян Бинев завоюва сребърното отличие на турнира по олимпийско таекуондо от сериите G2 "President's Cup" в Агадир, Мароко. Българският състезател се състезава в категория до 63 кг. мъже и по пътя към финала на надпреварата последователно надигра четирима противници.

В първия кръг Кало се справи с англичанина Урес, а след него нашето момче отнесе представител на домакините. На четвъртфинала, в оспорвана битка надигра хърватския национал Андрун с резултат 21-18, а на полуфинала Бинев отстрани португалеца Коща. На финала, провел се късно вечерта, вече доста изморен, Калоян отстъпи с минимална разлика на испанецаКабалер.

С това класиране, Колян е почти сигурен участник на Гран При сериите, които събират най - добрите състезатели в света в олимпийските категории.

Веднага след прибирането си от Мароко Калоян ще се присъедини към Владимир Далаклиев на спортната база в Белмекен, за да продължи подготовката си с останалите състезатели от националния отбор на България за предстоящото Европейско първенство за мъже и жени в Казан, Русия.

Междувременно Кристиян Златев провежда финалните си тренировки преди заминаването си на 7 април за Световното първенство за младежи до 17 г. в Тунис. Кристиян е за първа година в тази възрастова група и ще се включи в битките за медалите в най-тежката категория. Миналата година той завоюва бронзовото отличие на Световното за кадети в Египет.