Владимир Пелов е един от избягалите пандизчии от Софийския централен затвор. Заедно с него от затвора е избягал и още един негов "колега" - Радослав Колев, осъден на 26 години затвор за убийство. Жертвата е 53-годишен служител на НАП-София. Той бил смазан с чук и рязан с нож, защото данъчния бил хомосексуалист. Двамата бегълци са били въоръжени. Те стреляли срещу надзирателите, които опитали да ги спрат.


Припомняме ви, че най-известният рецидивист в Северозападна България Владимир Пелов влезе на 25 май 2016 г. в софийския затвор за 32 г. Наказанието е за дързък въоръжен грабеж на златарско ателие, отвличания, сред които и на дете, и стрелба по четирима полицаи преди близо 5 г. в Ботевград.


Пелов  се прочу, когато бе приет с най-висок успех в специалността “Екология” в Софийския университет. Яви се на изпитите, докато излежаваше друга присъда от 15 г. за убийство на сараф . Вместо да миряса и да заляга над учебниците, щом се прибра в родния Ботевград, Пелов поднови престъпната си кариера.


Пелов научи за поредната си присъда в следствения арест на бул. “Г. М. Димитров”. Там беше по  обвинение за убийство на двама братя в Ботевград.