Днес от БК Балкан внесоха жалба до Арбитражната комисия към БФБ. Основното искане е да бъде отменено решението на Комисията по контестациите към НБЛ за присъждане на служебна загуба на мъжкия отбор в мача му с Академик Бултекс 99, игран на 1 април в Арена Ботевград. 


От клуба организираха днес специална пресконференция в Ботевград с присъствието на местни и национални медии, на която бяха Участници в нея бяха председателят на УС на БК Балкан Михаил Михайлов, старши треньорът Небойша Видич и Иван Гавалюгов, който подчерта, че е дошъл не като кмет на общината, а като човек, който от години финансира развитието на баскетбола в Ботевград. 


"Първоначално приехме решението на генералния мениджър на НБЛ за присъждането на служебна загуба. Веднага след това обаче потърсихме неща, които биха могли да не са в подкрепа на това решение. Намерихме такива и решихме да подадем жалба, като изчакахме официалното му получаване в клуба", каза Иван Гавалюгов. 


Той, заедно с Михаил Михайлов и старши треньорът Видич аргументираха мотивите за обжалването. "Нямаме никакво намерение да обвиняваме когото и да било. Само смятаме, че има неясноти в Наредбата, както и пропуски на длъжностните лица преди и по време на ситуацията с петимата чужденци на игралното поле", категоричи бяха и тримата. Част от техните аргументи бяха подкрепени и с видеоматериали от самия мач, заснети от три камери. Този видеоматериал също ще бъде приложен към жалбата. 


От записите ясно се вижда, че в момента на подаване на сигнал от секретарската маса за нередност /наличието на петима чужденци/  топката все още  не е пусната в игра. А също и че никой от Балкан не е поискал , както е според правилника, да влезе като смяна по време на тайм-аута


Арбитражната комисия трябва да разгледа жалбата на Балкан в срок от три работни дни след подаването й.