Големият успех на тройката на Балкан Дария Иванова, Стейси Василева и Габриела Боевска - четвъртото място на световния шампионат по спортна акробатика в Белгия, бе оценен по достойнство и от ръководството на Община Ботевград. Четвърти в света - това само по себе си означава много. Но трябва да се има предвид, че според изразените от мнозина специалисти мнения още по време на първенството на планетата, Дария, Стейси и Габриела заслужаваха да спечелят медал. Съдийското жури предпочете само с една десета разлика тройката на Холандия, която взе бронза.


Днес кметът Иван Гавалюгов се срещна с трите момичета и тяхната треньорка Добринка Николова и ги възнагради за отличното им представяне. Той връчи огромен красив букет и почетен плакет, както и специално подбрана книга, на основоположничката на спортната акробатика в Ботевград Добринка Николова. Вече повече от 42 години тя развива изключително успешно този красив и труден спорт. И с нейната всеотдайна работа продължава да носи много успехи за нашия град не само от национални първенства, но и от шампионати на Европа и света.


Момичетата от тройката също получиха книги и почетни статуетки, както и по едно средство за съвременна комуникация. От своя страна Добринка Николова почерпи за успеха и благодари за навременното съдействие на общината за развитието на спортната акробатика в града.


Освен официалното признание, кметът Иван Гавалюгов прояви интерес и към самата работа в клуба по акробатика. И научи доста подробности от разказа на треньорката и нейните възпитанички.